Objasnená lúpež v Bardejove. V byte vybuchol plyn. Pátracia akcia v Prešovskom kraji.

07.03.2013 Prešov

Objasnená lúpež v Bardejove:
Bardejovský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre zločin lúpeže 30 ročnému mužovi z Bardejova.
Obvinený Bardejovčan mal 2.3.2012 v čase okolo 9:00 h prepadnúť v areáli bardejovskej autobusovej stanice 48 ročného muža z Bardejova. Oboma rukami ho mal chytiť za zimnú bundu a roztiahnuť mu zips. Medzi mužmi došlo k zápasu, počas ktorého obvinený vybral poškodenému z náprsného vrecka peňaženku a mobilný telefón. Následne z peňaženky vybral 19.- € a peňaženku aj s mobilom vrátil poškodenému. Na obvineného vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby a umiestnil ho do cely policajného zaistenia.
 
V byte vybuchol plyn:
Počas včerajšieho (6.3.2013) popoludnia došlo v jednom z bytov v obci Ulič, okr. Snina, k výbuchu plynu.
V čase okolo 14:50 h v byte na prvom poschodí pravdepodobne explodoval plyn unikajúci z propán-butánovej fľaše, umiestnenej v kuchyni. Následný požiar poškodil zariadenie bytu a ľahko zranil 56 ročnú majiteľku bytu. Požiar taktiež poškodil byt na druhom poschodí. Na oboch bytoch zároveň vybilo všetky okná. Hmotné škody boli vyčíslené na približne 17 000.- €. Požiar likvidovali sninskí hasiči, pričom zisťovateľ príčin požiarov predbežne cudzie zavinenie vylúčil. Na mieste bola zaistená 10 kg propán-butánová fľaša, ktorá bude zaslaná na ďalšie expertízne skúmanie.

Pátracia akcia v Prešovskom kraji:
Na území Prešovského kraja bola dnes dopoludnia vykonaná celokrajská pátracia akcia po osobách a veciach. Policajti sa zamerali na pátranie po osobách, na ktoré je vydaný príkaz na zatknutie, príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody, zatýkací rozkaz, po nezvestných osobách a osobách, ktoré sú podozrivé zo spáchania trestnej činnosti. Počas akcie bolo prekontrolovaných 178 motorových vozidiel a 358 osôb. Celkovo policajti vypátrali 9 osôb, z toho 1 osobu podozrivú z trestnej činnosti, 1 osobu na základe príkazu na zatknutie, 1 osobu ktorá nenastúpila výkon trestu, 4 osoby po ktorých bolo vyhlásené pátranie po pobyte, 1 osobu na základe európskeho zatýkacieho rozkazu a 1 nezvestnú osobu. V rámci pátracej akcie boli zistené aj 3 trestné činy krádeže a 45 rôznych priestupkov.
 
 
Daniel Džobanik
KRPZ Prešov

 

Vyberte región